SPELEN

Al heel jong wist ik dat deze vorm mij past en bij mij hoort.

Als je speelt, ben je wie je zegt te zijn. Dat bevalt me meer dan goed.

Als kind al en nog steeds. Mijn meest dierbare rollen zijn die schijnbaar het verst van me af staan.
Bijvoorbeeld de drankzuchtige Paula Spencer uit De vrouw die tegen de deur liep of de Thaise travestiet uit Hollands Spoor 1, Kleine Sofie uit Kleine Sofie en lange Wapper of de op macht beluste Regan uit Koning Lear.

Worden wie je niet bent: leuker kan niet!

HOE MOOI ALLES

Kees Hulst en Esther Scheldwacht als Leo Vroman en zijn vrouw Tineke.
De toneelproductie Hoe mooi alles is een wonderschone hommage aan de dichter Leo Vroman. Naar het onweerstaanbare boek Hoe mooi alles van Mirjam van Hengel is vorig seizoen een even geestige als ontroerende voorstelling gemaakt, die de titel volledig recht deed. Regelmatig kregen de spelers van het publiek te horen dat het "de mooiste voorstelling in jaren" was.

De dichter/bioloog Leo Vroman en zijn latere vrouw Tineke Sanders worden vlak voor de Tweede Wereldoorlog verliefd op elkaar. Leo vlucht net op tijd het land uit om in Indonesië in de Japanse kampen terecht te komen. Deze overleeft hij ternauwernood, vooral dankzij zijn ongebroken liefde voor Tineke. Wanneer ze elkaar na zeven jaar terug zien, is hun liefde nog steeds even sterk en trouwen ze de volgende dag. En ze leefden nog lang en gelukkig... Dat wil zeggen nog ruim 66 jaar samen, in een zeldzaam harmonische, bijna symbiotische liefde. Het grote succes van deze voorstelling maakte een reprise van Hoe mooi alles onontkoombaar.

HELGA MARIA BAUMGARTEN

Helga is verzorgster in een psychiatrische kliniek. Zij heeft een geheim, waar ze met niemand over praat. Als dochter van Chinese acrobaten werd ze verkocht aan een Duitse circusfamilie. Na een turbulente jeugd wordt ze gedwongen het circus te verlaten. Vanaf dat moment is Helga's leven niet meer hetzelfde. Ze verdwijnt naar de achtergrond, maar doordat Esther Scheldwacht besluit een voorstelling over haar te maken, wordt ze gedwongen zichtbaar gemaakt. Dit leidt tot een absurdistische confrontatie tussen actrice en personage.

Deze voorstelling heeft gespeeld van 23 september 2016 - 13 november 2016