SCHRIJVEN
Schrijven is iets doen ontstaan wat er daarvoor nog niet was.
Is de meest pure, eigenzinnige vorm van iets maken. Als je schrijft,is dat helemaal uit je eigen brein.
Ik schreef eigenlijk altijd al, dagboeken, scènetjes eigenlijk van alles.
Pas de laatste tijd ben ik het schrijven serieuzer gaan aanpakken.

DE SUNSHINE SHOW

"De Sunshine Show" is mijn eerste officiële toneelstuk.
Daarnaast schrijf ik maandelijks vanaf de zomer 2012 columns voor 'Moesson', het Indisch maandblad sinds 1956. Tevens ben ik te volgen op mijn blog.


A man came naar mij toe, he stared at the sky en zegt tegen mij: "Hey you! You know Wubbo Ockels? He has been there, he went to the moon." And I said: "No, impossible! Only God can go to moon".

Lees meer

OP EEN MOOIE PINKSTERDAGOp een mooie Pinksterdag is een ode aan hen die hun leven weer moeten oppakken na een immens verlies. Een man vertelt het verhaal van een stormachtige relatie en het noodlot dat hem trof. Hij trekt zijn sportschoenen aan en probeert letterlijk van alles weg te lopen. Maar door te rennen gaat hij weer ademen en wordt hij terug het leven in gedwongen.

Esther Scheldwacht is bij het schrijven aan deze solo gefascineerd en geïnspireerd door groot kleinmenselijk leed. Thema’s als eenzaamheid, authenticiteit en menselijke veerkracht komen – net als in De Sunshine Show - terug in dit verhaal. Maar waar De Sunshine Show zich grotendeels afspeelt in een wereld die ver van ons weg ligt, speelt Op een mooie Pinksterdag dicht bij huis.

Lees meer