DE EEUW VAN MIJN MOEDER

mei 2021
De eeuw van mijn moeder is een familieverhaal over de emigratie van Nederlands-Indië naar Nederland. Regisseur Eric de Vroedt schreef een nieuwe voorstelling over zijn moeder, gespeeld door Esther Scheldwacht. We hopen dat de theaters eind mei open zijn, zodat we de voorstelling aan je kunnen laten zien.
De eeuw van mijn moeder is terug te zien via deze link:

Eerste lezing

OMROEP WEST

DEN HAAG – Het Nationale Theater in Den Haag keert na de strenge lockdown van bijna een half jaar terug met de marathonvoorstelling De Eeuw van mijn Moeder. Regisseur Eric de Vroedt schreef zelf het script, dat vertelt over Nederlands-Indië en het koloniale verleden. Hij doet dat aan de hand van het levensverhaal van zijn moeder, die vorig jaar overleed. Daarmee is het waarschijnlijk zijn meest persoonlijke voorstelling geworden.

>> lees verder

NRC

Eric de Vroedt: ‘Op toneel kan ik wél gesprekken met mijn moeder voeren’

Interview Met ‘De eeuw van mijn moeder’ maakt regisseur Eric de Vroedt een theatervoorstelling over zijn overleden Indische moeder. Ze wordt gespeeld door Esther Scheldwacht: „Ik heb de behoefte om haar te verdedigen.”

>> lees verder

AD Haagse Courant

Trouw

Den Haag Centraal