Over Esther

Esther Scheldwacht ( Den Haag 1968) studeerde af aan Amsterdamse toneelschool in 1991. Daarna maakte ze aansluitend 12 jaar deel uit van het vaste spelersensemble bij het Rotheater ( inmiddels Theater Rotterdam) en bleef er nog 14 jaar als regelmatige gast terugkeren. Ze werkte er o.a met Peter de Baan, Koos Terpstra, Liesbeth Coltof, Guy Cassiers en Alize Zandwijk.

Als freelancer begon ze zich steeds meer te verbreden door ook te gaan lesgeven, begeleiden, regisseren en ze ontdekte haar grote liefde: het schrijven. Ze maakte drie theatersolo’s De Sunshine Show, Op een mooie Pinksterdag en Helga Maria Baumgarten. Haar meest recente toneelstuk was Laatste Paar Dagen.

Ze is een regelmatig terugkerende gastspeler bij HNT en werkt(e) er met Johan Doesburg, Eric de Vroedt en Theu Boermans. Maar ook werkte ze bij St. Tweeheid, Via Rudolphi, het Amsterdamse Bostheater en Hummelinck Stuurman.

Haar eigen werk is vaak verbonden met Alles voor de Kunsten. Daarnaast is ze ook te zien in film en op tv en doet stemmenwerk in de vorm van spotjes of luisterboeken.